Zaloguj się
Bigarade Concentree woda toaletowa
Zapłać z lub podziel płatność z
Bigarade Concentree promieniuje gorzką świeżością. Zapach został stworzony w oparciu o esencję gorzkiej pomarańczy, którą przygotowano metodą molekularnej destylacji na specjalne zamówienie Jeana Claude'a Elleny. Celowo przedawkowane nuty hesperydowe połączone zostały z nutą róży. W ten sposób powstała unikalna, naturalnie przejrzysta kompozycja, której niezwykłego ciepła dodają wyczuwalne w bazie zapachu drzewne nuty siana i cedru. Bigarade Concentree to naturalna i trwała rześkość.
Nuty Zapachowe
Głowa
gorzka pomarańcza
Serce
kardamon, różowy pieprz
Baza
drzewo cedrowe, siano
O marce Editions de Parfums Frédéric Malle
W jaki sposób we współczesnym świecie, zdominowanym przez natrętną reklamę, można stworzyć wybitne perfumy? Frederic Malle wierzy, że podstawą sukcesu jest pozwolenie twórcom na taką wolność i swobodę pracy, jaka obowiązywała w tym zawodzie kilka dekad temu. Ten brak ograniczeń sprawił, że wiele dawnych zapachów do dzisiaj uchodzi za ikony perfumeryjnej sztuki. Dlatego też Malle daje perfumiarzom wolną rękę i stara się usuwać wszelkie przeszkody, które mogą zakłócać proces nieskrępowanej kreacji. Mówi im, aby stworzyli swój wymarzony zapach, nie ograniczając się budżetem, gustami czy briefem marketingowym. Efekt? Pomylenie kreacji tej marki z komercyjnymi perfumami jest po prostu niemożliwe.
Każda z kompozycji jest w takim samym opakowaniu — cylindrycznej butelce z czarnym korkiem, które stało się znakiem rozpoznawczym francuskiej marki.
Historia Editions de Parfums Frédéric Malle
Opinie o Bigarade Concentree


Młoda, inteligentna i szczera, z mnóstwem seksapilu. Elegancka, nowoczesna, ale dyskretna Bigarade wydaje się idealna.
Frédéric Malle, Vanity Fair


Bigarade to inna nazwa gorzkiej pomarańczy. Olejek ze skórki bigarade ma najmroczniejszy charakter ze wszystkich olejków cytrusowych. Można powiedzieć, że jest też najbardziej wyrafinowany. Dzięki temu Jean-Claude Ellena uczynił go gwiazdą wielowymiarowego dzieła, które zawiera również kardamon, różowy pieprz, siano i cedr.
Chandler Burr, New York Times