Zaloguj się
Zapach wzgórz Toskanii w perfumach, które Officina Profumo-Farmaceutica di Santa Maria Novella wytwarza od wieków. Poczujesz go na swojej skórze po użyciu tego zmiękczającego kremu do ciała. Formuła oparta na roślinnych olejkach i masłach została wzbogacona ekstraktem z liści laurowych, od dawna znanym ze swoich odświeżających i oczyszczających właściwości.
AQUA (WATER-EAU), COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, GLYCERIN, POLYGLYCERYL-2 STEARATE, GLYCERYL STEARATE, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER EXTRACT, LIMNANTHES ALBA (MEADOWFOAM) SEED OIL, C10-18 TRIGLYCERIDES, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, STEARYL ALCOHOL, LAURUS NOBILIS LEAF EXTRACT, PARFUM (FRAGRANCE), OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT, SODIUM LEVULINATE, SODIUM ANISATE, XANTHAN GUM, HYDROGENATED VEGETABLE OIL, BENZYL ALCOHOL, LINALOOL, SODIUM DEHYDROACETATE, CARRAGEENAN, LIMONENE, CITRIC ACID, BENZYL BENZOATE, EUGENOL, SODIUM BENZOATE, ISOEUGENOL, CITRAL, POTASSIUM SORBATE, GERANIOL. The ingredient list of our products can be updated. We therefore invite you to always consult the ingredients list on each package.
Krem można nakładać rano i wieczorem na czystą, suchą skórę. Zalecamy masowanie okrężnymi ruchami całego ciała od dołu do góry, aby zmaksymalizować działanie i wchłanianie kosmetyku.
O marce Santa Maria Novella
Florencja to siedziba jednej z najstarszych aptek na świecie — Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella, której początki sięgają XIII wieku. Z mieszanek kwiatów i ziół zebranych na toskańskich wzgórzach, dojrzewających w starych, terakotowych słojach, od wieków powstają słynne zapachy i preparaty do pielęgnacji. Wśród kompozycji do dziś produkowanych zgodnie z dominikańskimi formułami znajdują się Acqua di Colonia (ulubiony zapach Katarzyny Medycejskiej), stworzona w XVII wieku Acqua di Santa Maria Novella oraz Acqua di Rose — doskonały tonik odświeżający, sprzedawany od drugiej połowy XIV wieku, oraz ręcznie kształtowane i pakowane mydła, które dojrzewają 60 dni w wentylowanych gablotach.
Wszystkie produkty powstają wyłącznie we Florencji, na bazie roślin i ziół leczniczych hodowanych tak samo, jak w średniowieczu.