Namche Bazar kadzidła

Kod produktu: ADV106
235,00 zł
Dodaj do ulubionych

Zapłać z lub podziel płatność z

Jesteśmy autoryzowanym sklepem, gwarantujemy oryginalność naszych produktów

Darmowa dostawa od 500 zł
3 próbki gratis do zamówienia
14 dniowa możliwość zwrotu
Wygodne i bezpieczne płatności
Opis

Pijemy czarną herbatę – w jej bukiecie da się wyczuć suszone siano i lekko przydymiony tytoń. Wdychamy z przyjemnością aromatyczne powiewy paczuli, yerba maté i piżma, zrównoważone przez delikatną świeżość werbeny i lawendy.

Dzięki sprzyjającemu klimatowi wyspy Awaji, położonej u wybrzeży Kobe, pochodzi stamtąd najlepsze kadzidło. Tamtejsi mistrzowie perfumerii, koh-shi, przygotowują kadzidło zgodnie z tysiącletnią tradycją, przekazywaną przez pokolenia z ojca na syna. Doprowadzili do perfekcji cztery etapy produkcyjne. Najpierw przygotowują i mieszają składniki – wszystkie pochodzenia naturalnego – w tym egzotyczne drewno, rośliny i zioła, żywice roślinne i perfumy. Ugniatają te składniki, uzyskując jednolitą pastę, i pozostawiają na dwa tygodnie, aby połączyła się z perfumami. Z tej pasty formują następnie długie paski, które przycinają do żądanej długości i pozostawiają na trzy dni do wyschnięcia na zachodnim wietrze. Gotowe kadzidło zbiera się w pęczki. Każde pudełko zawiera około 125 kadzidełek, z których każde pali się przez 30 minut.

Sposób użycia
Zapalić końcówkę kadzidełka i zdmuchnąć płomień. Umieścić dymiące kadzidełko w stojaku lub misce wypełnionej piaskiem lub ryżem. Aby zagasić kadzidełko, wystarczy delikatnie ścisnąć jego końcówkę. Można będzie zapalić je ponownie później.

O marce Astier de Villatte

 


Marka z rzemieślniczym zacięciem. Jej założyciele, Ivan Pericoli i Benoît Astier de Villatte, wytwarzają ceramikę zgodnie z tradycyjnymi XIX-wiecznymi metodami — każdy wyrób jest dzięki temu ponadczasowy i niepowtarzalny. Na ceramice jednak nie koniec! W 2008 roku para przyjaciół zaprosiła do współpracy wybitne “nosy”: Emilie Mazeaud i Françoise Carona (gwiazdę japońskiego domu perfumeryjnego Takasago). Tak powstała linia wód kolońskich, kadzideł i świec zapachowych. Te ostatnie zasługują na szczególne wyróżnienie — każdy knot (z czystej bawełny) dostosowany jest do danej kompozycji, zaś szklane naczynia, zdobione niewielkimi bąbelkami powietrza, powstają w staroświeckim warsztacie w Toskanii. Etykiety i kartonowe opakowania drukuje jeden z ostatnich zecerów Francji — Monsieur Huin.

Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinie Zaloguj się lub Załóż konto

#Galilu