Zaloguj się
Pączek czarnej porzeczki w perfumiarstwie
Owoc krzewu czarnej porzeczki, uprawiany w Burgundii we Francji, jest często dodawany do likierów i aperitifów. Ale to pączek - niepozorny, o delikatnym różowym kolorze - znalazł zastosowanie w przemyśle perfumeryjnym. Zielono-owocowy z nutą likieru, absolut czarnej porzeczki to wysokiej klasy składnik używany przez perfumiarzy. Pozwala uzyskać jeden ze szlachetniejszych naturalnych aromatów owocowych. Dowiedz się więcej o pączkach czarnej porzeczki - z perspektywy wielu dziedzin: botaniki, historii, sztuki i gastronomii po rolnictwo i chemię. Oczywiście nie pomijamy perfum i ich twórców.
Autorzy: Éléonore de Bonneval, Mathilde Cocoual, Olivier R.P. David, Jeanne Doré, Anne-Sophie Hojlo, Delphine de Swardt
Data wydania: kwiecień 2021
Język: angielski
Liczba stron: 96
O marce Nez Éditions
Internetowe recenzje perfum zrewolucjonizowały branżę — okazało się, że oprócz krytyka literackiego, filmowego i muzycznego znajdzie się też miejsce dla krytyka perfumeryjnego. NEZ jest pierwszą publikacją wychodzącą w druku, która prezentuję tę dziedzinę krytyki (a ta bywa tutaj bardzo ostra!). Łącząc artykuły, wywiady, ankiety i analizy dotyczące zapachu, jedyne w swoim rodzaju pod względem różnorodności perspektyw wydawnictwo pomaga zrozumieć, jak zmysł powonienia łączy nas ze światem.
W bardzo zróżnicowanym gronie publicystów NEZ znajdują się nie tylko branżowi pasjonaci, ale również naukowcy, pisarze, akademicy, ekonomiści, historycy, fotografowie i wszelkiej maści artyści.