Zaloguj się
Authors: Éléonore de Bonneval, Olivier R.P. David, Jeanne Doré, Anne-Sophie Hojlo, Clara Muller, Delphine de Swardt
Pochodzący z Ameryki Południowej różowy pieprz jest obecnie uprawiany w Brazylii i na Madagaskarze. Małe, czerwone owoce, które rosną w pęczkach, skrywają pikantny zapach z podnoszącymi na duchu, żywicznymi akcentami przypominającymi czarny pieprz. Czerwony pieprz jest ceniony za swój słodki, a jednocześnie ostry charakter jako przyprawa, a także w kobiecych i męskich zapachach, którym dodaje nowoczesności i świeżości.
Odkryj wiele twarzy tej orzeźwiającej przyprawy, podróżując przez botanikę, gastronomię, historię, rolnictwo i chemię, nie zapominając oczywiście o perfumach i perfumiarzach.
O marce Nez Éditions
Internetowe recenzje perfum zrewolucjonizowały branżę — okazało się, że oprócz krytyka literackiego, filmowego i muzycznego znajdzie się też miejsce dla krytyka perfumeryjnego. NEZ jest pierwszą publikacją wychodzącą w druku, która prezentuję tę dziedzinę krytyki (a ta bywa tutaj bardzo ostra!). Łącząc artykuły, wywiady, ankiety i analizy dotyczące zapachu, jedyne w swoim rodzaju pod względem różnorodności perspektyw wydawnictwo pomaga zrozumieć, jak zmysł powonienia łączy nas ze światem.
W bardzo zróżnicowanym gronie publicystów NEZ znajdują się nie tylko branżowi pasjonaci, ale również naukowcy, pisarze, akademicy, ekonomiści, historycy, fotografowie i wszelkiej maści artyści.