Egzotyczna guanabana ma słodko-kwaśny smak, który najlepiej podkreśla dojrzewający w słońcu agrest. Guanabana z agrestem smakuje tak świeżo i pysznie, jak wygląda.
Syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, woda, skrobia kukurydziana, regulatory kwasowości (cytryniany jabłkowe, cytryniany sodu, kwas cytrynowy), aromat naturalny, cukier puder (cukier, skrobia ziemniaczana), barwnik (koncentrat agrestu), olej kokosowy, agrest w proszku, środek glazurujący (wosk carnauba).
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
O marce Wally and Whiz
Ta duńska marka powstała z marzenia o stworzeniu żelków, które będą odpowiednie dla każdego. Dosłownie każdego — również alergików, osób z nietolerancjami pokarmowymi, tych, którzy z własnego wyboru wykluczają z diety pewne składniki lub nie chcą jeść produktów pochodzenia zwierzęcego. Żelki są więc wegańskie, nie zawierają sztucznych barwników i aromatów, laktozy, glutenu i żelatyny.
Inspiracje czerpią z całego świata, ale z typowym dla Skandynawii zamiłowaniem do stosowania świeżych i naturalnych składników. Jak mówią, “WALLY and WHIZ to wyzwanie rzucone konwencjonalnym gustom. Nie boimy się prezentować nieoczywistych dla żelków smaków, takich jak kurkuma, anyż, owoce dzikiej róży czy pędy sosny”.