Zaloguj się
Zapłać z lub podziel płatność z
W licznych krajach na Boże Narodzenie jada się żurawinę – jej cierpkość dobrze komponuje się ze smakiem wielu potraw świątecznych. W naszych żelkach żurawina stanowi orzeźwiający kontrast dla łagodnej, słodkiej gujawy, idealnej na deser.
W Wally i Whiz kochamy zabawy smakami! Nasze żelki zawsze składają się z dwóch dopełniających się smaków, które wzmacniają się nawzajem lub w inny sposób tworzą niezwykłe doznania.
syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, woda, skrobia kukurydziana, regulatory kwasowości (cytrynian jabłka, cytrynian sodu, kwas cytrynowy), naturalny aromat, cukier puder, barwnik (czarna marchewka), olej kokosowy, sproszkowana żurawina, substancja glazurująca (wosk carnauba).
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 344 kcal
- tłuszcze - 0,2 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g)
- węglowodany - 83,5 g (w tym cukry - 60,2 g)
- białko - 0,1 g
- sól - 0,1 g
O marce Wally and Whiz
Ta duńska marka powstała z marzenia o stworzeniu żelków, które będą odpowiednie dla każdego. Dosłownie każdego — również alergików, osób z nietolerancjami pokarmowymi, tych, którzy z własnego wyboru wykluczają z diety pewne składniki lub nie chcą jeść produktów pochodzenia zwierzęcego. Żelki są więc wegańskie, nie zawierają sztucznych barwników i aromatów, laktozy, glutenu i żelatyny.
Inspiracje czerpią z całego świata, ale z typowym dla Skandynawii zamiłowaniem do stosowania świeżych i naturalnych składników. Jak mówią, “WALLY and WHIZ to wyzwanie rzucone konwencjonalnym gustom. Nie boimy się prezentować nieoczywistych dla żelków smaków, takich jak kurkuma, anyż, owoce dzikiej róży czy pędy sosny”.